Avond shoot in Amsterdam

We schrijven 29 augustus 2020. Terwijl Amsterdam het experiment van de mondkapjes plicht als mislukt beschouwt, wilde ik weer eens fotograferen in Amsterdam. In onderstaande blog neem ik je mee in mijn gedachten tijdens deze shoot. Dit keer de auto geparkeerd bij de Stopera. Vanaf hier zijn alle fotolocaties prima te belopen.


De eerste bestemming was de Staalmeestersbrug. Vanuit hier heb je een prima uitzicht op de Zuiderkerk. Dit is een van mijn favoriete locaties. Echter op en om de brug zijn werkzaamheden. Er staan hekken op de brug waardoor het helaas onmogelijk was om hier een foto te maken.

Dus op naar de volgende locatie. Deze locatie is eigenlijk een uitzocht op NH Hotel Collection Amsterdam Doelen. Hiervoor is een typisch Amsterdamse brug. Ik kon hier niet echt tot een mooie compositie komen. Er lagen te veel boten in de weg.

Op de volgende locatie kreeg ik wel een mooie compositie. Hiervoor heb ik de telelens gebruikt. Onderstaande foto zegt genoeg. Als je je omdraait kijk je uit op de Nieuw markt. Een compositie is hier ook lastig. Omdat ik graag in bracketing schiet was het hier ook moeilijk met veel mensen in de buurt.


De locatie op het Rokin was een klein stukje lopen. Daar heb ik een mooie foto gemaakt van metrostation Rokin. Het mooie was op het moment dat ik een foto wilde maken de verlichting van het station aan ging.

Bij de meneer van de rondvaart gevraagd of ik even de steiger op mocht voor een foto. Hij kon dit natuurlijk niet weigeren en daar een mooie foto gemaakt met uitzicht op de andere kant van het Rokin. Hierbij een voor mij nieuwe techniek toegepast. Focus stack. Al zeg ik het zelf de foto is aardig gelukt.


Mijn weg vervolgt naar Hotel L’Europe. Deze locatie staat al een tijdje op mijn bucket list. Nu heb ik hier een foto mogen nemen, alleen de weersomstandigheden zaten niet geheel mee. Het regende en het hotel wordt nog mooier zodra je deze met zonsondergang fotografeert.


Een andere locatie op mijn bucket list is de Magere Brug in het donker. Deze brug al diverse keren gefotografeerd, maar dit was altijd overdag. Nu eindelijk vanaf de brug bij de Stopera met de telelens en daarna naar de brug toegelopen voor wat close-up shots.


Al met al een redelijk geslaagde avond waarbij de regen en de bewolking een mooie zonsondergang tegen hielden.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven