Blue Hour workshop met Dave Zuuring

Ruim vier weken geleden heb ik een Blue Hour workshop gevolgd bij Dave Zuuring in Arnhem. Na de telefonische kennismaking vertelde hij je komt toch wel want het is helemaal in Arnhem. Na de telefonische kennismaking nog een aantal keer app contact gehad over wat ik nu precies wil leren.

Mijn uitdaging zit hem erin dat ik wel aardige foto’s maak, maar ik wil nu een stapje hoger. Kortom ik wil mijn foto’s professioneler eruit laten zien. Daar heeft Dave wel even over na moeten denken hoe en wat ik bedoelde. Maar we zijn er uitgekomen.

Eindelijk was het zover zaterdag 19 september de dag van de workshop. Nadat ik mijn vrouw en twee kinderen gedag had gezegd, ging ik op weg naar Arnhem. De reis verliep voorspoedig. Uiteindelijk mijn auto in dezelfde straat neergezet als Dave. We hadden afgesproken op een plantsoen vlakbij de John Frostbrug. Daar was Dave als bezig een paar plaatjes te schieten omdat hij mij zat te wachten. Voordat we met de workshop starten hebben we eerst bepaald waar we naar toe zouden gaan. Naast de John Frostbrug konden we ook naar de het station van Arnhem. Uiteindelijk gekozen om toch naar de John Frostbrug te gaan. Dit is immers het parade paardje van Dave.


Dit was de eerste foto die ik in ieder geval maakte. Op zich geen bijzondere foto, maar Dave leerde mij hier om te kijken naar punten die afleiden. Ja, ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar haal weg wat je niet wilt laten zien. En kijk naar wat voor een compositie je wilt voor de daadwerkelijk blue hour. Daar was deze lokatie niet geschikt voor, maar wel lekker om er even in te komen.


Helaas heb ik geen Laowa 10-24mm waardoor ik de hele brug in beeld krijg. Maar de kerktoren staat er precies goed op.


Doordat ik alleen een 16mm 1.4 prime heb moesten we toch iets verder van de brug af gaan staan. Zoals je ziet is de brug te groot voor mijn lens.


Deze spot was het ook niet. Er is duidelijk te veel afleiding in de voorgrond. Hierdoor wordt de aandacht afgeleid van het echte onderwerp. Je ogen gaan niet direct naar de brug toe. En in dit geval is dat wel belangrijk.


Deze spot ging het uiteindelijk worden. Dit is niet de uiteindelijke foto geworden. Dat is de foto die hieronder staat.


Dave heeft ook veel aandacht besteed aan de nabewerking in Lightroom en Photoshop. Ik heb hem mijn RAW-bestand opgestuurd en hij heeft de foto bewerkt en daar uit kan je zien hoe ieder zijn eigen gevoel in een foto legt. Dave laat je dit zelf ontdekken. Al met al een geslaagde workshop.

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven