Fotograferen in Amersfoort

Dit is het eerste weekend van mijn vakantie en ik ben gelijk naar Amersfoort gegaan voor het blauwe uurtje. De afgelopen weken ben ik behoorlijk geïnspireerd geraakt door Dave Zuuring. Samen met Albert Dros is hij toch wel de koning van het blauwe uurtje. Ik heb verschillende apps bekeken en uiteraard het weer gecheckt. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn eerste shoot te doen in Amersfoort. De koppelpoort lijkt mij een zeer mooi object om te fotograferen in het blauwe uurtje.

Golden hour zou op die avond beginnen om 20.46. Om 20:15 stond ik al te popelen om naar Amersfoort te gaan.

Op de eerste gezicht lijkt dit een saai straatje gefotografeerd naast de Koppelpoort. Achteraf bleek deze foto prima gelukt. Zie foto hieronder.


Daarna heb ik mijn positie ingenomen precies voor de Koppelpoort. Uiteindelijk denk ik dat de foto’s goed gelukt zijn. Ik heb de foto’s genomen met verschillende belichtingen. Een voorbijganger vroeg nog: “Waar wacht je eigenlijk op?”. Dat wist ik eigenlijk ook niet, totdat ik mijn spullen wilde inpakken. Toen was de hele Koppelpoort verlicht. En wat was die prachtig!Daarna ben ik nog even verder door Amersfoort gelopen en daar kwam ik een gracht tegen die Havik heet. Al met al een geslaagde avond dus.3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven